MfN-Mediator / arbeidsjuridisch adviseur

Helma Zonneveld

Passie: afstemmen van ambities

Inmiddels heb ik al ruim 15 jaar ervaring met het oplossen van arbeidsconflicten. Steeds probeer ik partijen te begeleiden bij het zoeken naar oplossingen in wederzijds belang, waarmee beide partijen tevreden kunnen zijn en tot een akkoord komen.

Als mediator help ik graag de feitelijke, zakelijke en emotionele aspecten uit elkaar te halen, waardoor er ruimte ontstaat voor wederzijds begrip en een oplossing. Door het oplossen van het conflict, kan ongewenste uitstroom worden voorkomen. Hierdoor blijft een waardevolle medewerker voor het bedrijf behouden.

Het lukt echter niet altijd om de ambities op elkaar af te stemmen en is het voor beide partijen beter een punt te zetten achter de arbeidsrelatie. Dit lijkt in het voordeel van de werkgever. Ik zie echter vaak dat het op termijn ook beter is voor de werknemer. Een lange lijdensweg wordt voorkomen.

Het moment is natuurlijk lastig. De medewerker wordt persoonlijk geraakt. Een carrière binnen het bedrijf is niet meer mogelijk. Het is niet leuk te horen dat je niet meer gewenst bent binnen het bedrijf.

Wellicht is het juist tijd het roer volledig om te gooien. Het leidt tot nieuwe mogelijkheden en misschien wel tot een nieuwe droombaan.

 

Helma Zonneveld

Het is vaak een kwestie van geven en nemen en begrip voor elkaar.
Als dat lukt, zijn er geen verliezers, alleen winnaars. 

Met mediation is er juist ruimte om emotionele aspecten uit te spreken en wordt een harde strijd om juridische standpunten voorkomen.

Beide partijen kunnen ook tijdens de begeleiding bij de onderhandelingen rekenen op mijn onafhankelijke rol. Ik voorzie partijen gelijkelijk van de nodige juridische informatie.

Alle afspraken worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst, waarmee de werknemer een WW-uitkering kan aanvragen.

Arbeidsjuridisch advies

Naast mijn werk als mediator treed ik regelmatig op als arbeidsjuridisch adviseur. Door het volgen van cursussen op het gebied van arbeidsrecht, lezen van jurisprudentie en uitgebreide ervaring met ontslagzaken, arbeidsovereenkomsten en ziekteverzuim (Wet Verbetering Poortwachter), beschik ik over praktische arbeidsjuridische vakkennis. Regelmatig verdedig ik de belangen van een werkgever of werknemer, waar een arbeidsrechtadvocaat het opneemt voor de belangen van de andere partij.

Ik haalde mijn diploma's; personeelsmanagement via de Open Universiteit en de post HBO-opleiding Bedrijfskundig HRM via het NCOI. Ik volgde de mediationopleiding, slaagde voor de vakproef en voldoe aan alle eisen, voor inschrijving in het register van MFN-mediators.

Vrijblijvend kennis maken? Neem contact op!