Werving & Selectie

Aannemen van personeel

Graag begeleiden wij bedrijven bij het aannemen van personeel. Vanaf de werving kunnen wij bedrijven bijstaan. Wij werken op uurbasis. Dat is voordeliger dan het inschakelen van een Werving- & Selectiebureau of een uitzendbureau.

De volgende afwegingen worden gemaakt:

  • Extern personeel of op de eigen loonlijst?
  • Wat is het profiel van de kandidaat?
  • Wat zijn de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden?
  • Op welke wijze vindt de werving plaats?
  • Wie voert de eerste selectie uit?
  • Door wie worden de selectiegesprekken gevoerd?
  • Worden referenties nagetrokken?
  • Wie stelt de arbeidsovereenkomst op?

Externe mogelijkheden: Outsourcen, ZZP-er of uitzendkracht.
Interne oplossingen: tijdelijk of vast dienstverband contract met vaste uren of op oproepbasis.

Het begint met het afwegen op welke wijze personeel wordt aangenomen. Er kan worden gekozen uit diverse mogelijkheden, zoals outsourcing, het inschakelen van ZZP-ers of freelancers, het inhuren van flexibel personeel, zoals uitzendkrachten of op payroll- of detacheringsbasis, of het aannemen van personeel op de eigen loonlijst. Dit hoeft geen vast personeel zijn, ook hiervoor zijn flexibele oplossingen. Wij brengen samen met de opdrachtgever de voor- en nadelen inzichtelijk.

Vervolgens wordt de functie in kaart gebracht, waarbij een profiel wordt gemaakt van de kandidaat waarnaar wordt gezocht. Afgewogen moet worden voor welke periode en voor hoeveel uur per week iemand wordt aangenomen. Wat zijn de  taken en wat is de functiebenaming? Wat zijn de verantwoordelijkheden en bevoegdheden? Wat is het daarbij behorende opleidingsniveau en welke vakkennis is daarbij nodig? Welke competenties en hoeveel jaar ervaring? Wat wordt het salaris en wat zijn de (secundaire) arbeidsvoorwaarden? Zijn er doorgroeimogelijkheden? Etc.

We beschikken zelf over een database met CV's, raadplegen diverse externe databases en benutten ons eigen netwerk om kandidaten te werven. Er wordt een wervende tekst opgesteld en geplaatst in media welke onder de aandacht komen van de doelgroep waarin het profiel van de kandidaat past.

De beschikbare CV's worden gescreend en de meest geschikte kandidaten worden uitgenodigd voor een eerste gesprek. Het eerste gesprek wordt gevoerd door een personeelsadviseur van Easy Personeel, de opdrachtgever zelf of gezamenlijk. Alles naar de wens van de opdrachtgever. 

Niet geschikte kandidaten ontvangen afbericht, geschikte kandidaten worden uitgenodigd voor een tweede gesprek. Diploma's worden gecontroleerd, referenties nagetrokken en het identiteitsbewijs wordt gecheckt. Het traject wordt afgerond met een professionele arbeidsovereenkomst.

Een kennismakingsgesprek kost helemaal niets. Neem gerust contact met ons op.

Vrijblijvend kennis maken? Neem contact op!