Doe wat je kan!

outplacement bij (dreigende) arbeidsongeschiktheid

Een werknemer zit niet lekker in zijn vel in zijn huidige werk of meldt zich zelfs arbeidsongeschikt. Wanneer de oorzaak is te vinden in het feit dat de werknemer bewust of onbewust ziek wordt van zijn werk, werkgever, collega’s of andere omstandigheden die niet op te lossen zijn en waaraan niet aan te ontkomen is, dan kan doorverwijzing naar een loopbaanadviseur een goede oplossing zijn.
Wanneer hieruit voort komt dat de werknemer geholpen is met outplacement, dan wordt het traject “Doe wat je kan!” opgestart.

Doe wat je kan!

De persoonlijke interesses, passies en motieven worden in kaart gebracht. Inzicht wordt gegeven in competenties, drijfveren en ambities. Aan de hand hiervan wordt een persoonlijk profiel opgesteld. Gekeken wordt naar mogelijkheden, waarbij rekening wordt gehouden met eventuele beperkingen.

Er wordt uitgekeken naar een proefplaatsing van minimaal drie maanden bij een andere werkgever. Afspraken worden gemaakt met de huidige werkgever, zodat het Poortwachter proces ook wordt doorgezet. Afscheid van de huidige werkgever wordt genomen als een nieuwe uitdaging is gevonden, waar de werknemer weer nieuwe energie van krijgt.

Kans op succes

Psychologische en persoonlijkheidstests worden ingezet, wanneer dat nodig is. Dit levert vaak hele nieuwe inzichten op in persoonlijke kwaliteiten. Kritisch wordt gekeken naar de persoonlijke presentatie, kleding en persoonlijke verzorging. Bewustwording van hetgeen wordt uitgestraald en wat wordt gezegd zonder woorden is belangrijk. Verbetering wordt bereikt door het geven van opbouwende kritiek. Er wordt getraind in persoonlijke presentatie (elevator pitch) en het voeren van sollicitatiegesprekken. De kans op succes wordt hierdoor vergroot.

Met deze inzichten helpen we bij het verkennen van de arbeidsmarkt. Welke bedrijven passen en waar zijn de banen te vinden die aansluiten op de persoonlijke kwaliteiten en passies.

Nieuwe uitdaging

In plaats te blijven hangen in het oude, wordt de werknemer sneller meegenomen in een nieuwe energie, waardoor hij eerder herstelt. Het doel is dat de medewerker binnen 6 maanden is hersteld, mede door afscheid te nemen van zijn huidige werkkring en een nieuwe leuke uitdaging heeft gevonden, waar hij met nieuwe energie aan de slag is gegaan.

Vrijblijvend kennis maken? Neem contact op!