Mediator / juridisch adviseur

Helma Zonneveld

Passie: afstemmen van ambities

Graag help ik bedrijven verder op personeelsgebied, zodat zowel de medewerkers als het bedrijf hun dromen kunnen verwezenlijken. Als ambities echt niet meer op elkaar kunnen worden afgestemd, help ik bji het beëindigen van het dienstverband, waarbij ik het opneem voor de belangen van zowel werkgevers als werknemers.

Door het volgen van cursussen op het gebied van arbeidsrecht, lezen van jurisprudentie en uitgebreide ervaring met ontslagzaken, arbeidsovereenkomsten en ziekteverzuim (Wet Verbetering Poortwachter), beschik ik over praktische arbeidsjuridische vakkennis. Regelmatig verdedig ik de belangen van een werkgever of werknemer, waar een arbeidsrechtadvocaat het opneemt voor de belangen van de andere partij.

MfN-registermediator

Ik haalde mijn diploma's; personeelsmanagement via de Open Universiteit en de post HBO-opleiding Bedrijfskundig HRM via het NCOI. In 2018 voglde ik de mediationopleiding. Ik slaagde voor mijn mediation theorie-toets en ook voor de praktijktoets. Begin 2019 werd ik ingeschreven in het MFN-mediationregister.

Inmiddels heb ik al ruim 15 jaar ervaring met arbeidsconflicten. Steeds probeer ik partijen te begeleiden bji het zoeken naar oplossingen in wederzijds belang, waarmee beide partijen tevreden kunnen zijn. Het is vaak een kwestie van geven en nemen en begrip voor elkaar. Als dat lukt, zijn er geen verliezers, alleen winnaars. 

Graag help ik de feitelijke, zakelijke en emotionele aspecten uit elkaar te halen, waardoor er ruimte ontstaat voor een oplossing. Door het oplossen van het conflict, kan ongewenste uitstroom worden voorkomen. Hierdoor blijft een waardevolle medewerker voor het bedrijf behouden. Het lukt echter niet altijd om tot elkaar te komen.

Soms is het voor beide partijen beter een punt te zetten achter de arbeidsrelatie. Ik voorzie partijen dan gelijkelijk van de nodige juridische informatie. Extra kosten van een juridisch adviseur kunnen hierdoor wellicht worden bespaard. Een harde strijd om juridische standpunten wordt voorkomen. Beide partijen kunnen ook tijdens de begeleiding bij de onderhandelingen rekenen op mijn onafhankelijke rol. Alle afspraken worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst, waarmee de werknemer een WW-uitkering kan aanvragen.

Dit lijkt in het voordeel van de werkgever. Ik zie echter vaak dat het op termijn ook beter is voor de werknemer. Het moment is natuurlijk lastig. De medewerker wordt persoonlijk geraakt. Het is niet leuk te horen dat je niet meer gewenst bent binnen het bedrijf. Emoties spelen op. Ik help dan graag de feiten op een rijtje te zetten. Een carrière binnen het bedrijf is niet meer mogelijk. Een lange lijdensweg wordt voorkomen. Wellicht is het juist tijd het roer volledig om te gooien. Misschien leidt dit zelfs tot een nieuwe droombaan. 

Volg me op Twitter of via LinkedIn

Twitter